Stemmingsklachten

Iedereen is wel eens somber of heeft ooit een dip gehad. Soms houdt die somberheid echter lange tijd aan, lukt het niet meer om te genieten of verlies je interesse in dingen die je voorheen wel leuk vond. Je kunt last krijgen van vermoeidheid, slaapproblemen, een kort lontje, verandering in eetlust en gewicht en van concentratieproblemen. Je voelt je wanhopig over de toekomst en ziet het leven soms niet meer zitten. Als je (een aantal van) deze symptomen bij jezelf herkent, is er mogelijk sprake van een depressie.

Met therapie kunnen de depressieve klachten afnemen, door bijvoorbeeld weer actief te worden, meer ruimte te creëren voor dingen die jou energie geven en je negatieve gedachten te leren ombuigen in meer realistische gedachten. We kijken daarbij samen hoe de depressie ontstaan is en wat factoren zijn die de depressie mogelijk in stand houden. De inhoud, vorm en duur van de therapie worden afgestemd op het individu.

In sommige gevallen is er sprake van een seizoensgebonden patroon. Dan bieden wij lichttherapie aan. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Voor meer informatie neem contact met ons op.