Stress & Burn-out

Stress helpt je om te presteren en te ‘overleven’. Als je langdurig veel stress ervaart (op je werk, privé of een combinatie) en geen tijd hebt om voldoende nieuwe energie op te doen, kun je echter overspannen of uiteindelijk opgebrand raken. Het lukt je bijvoorbeeld niet meer om te ontspannen, je kunt je moeilijk concentreren, je krijgt last van lichamelijke klachten en in het weekend uitslapen is niet meer genoeg om bij te komen.

In therapie leer je wat energiegevers en energienemers zijn en hoe je in je leven ruimte kunt inbouwen om nieuwe energie op te doen. Daarbij is er aandacht voor zaken die dit bemoeilijken, maar die je wel kunt veranderen. Als je bijvoorbeeld gewend bent altijd maar door te gaan, als je je grenzen moeilijk kan aangeven, of als je je snel verantwoordelijk voelt.

Maar therapie is niet altijd nodig. In onze trainingen kun je veel leren over anders omgaan met stress, goed voor jezelf zorgen en naar je behoeftes luisteren. In de Voluit Leven training leer je bijvoorbeeld te leven vanuit wat je werkelijk belangrijk vindt en balans te vinden tussen wat je verstand en je hart je ingeven. Met de Mindfulness training leer je om vaker stil te staan in het hier en nu en even rust kan nemen in de drukte van het dagelijks leven. Voor mantelzorgers bieden we Vitaal Mantelzorgen aan, een training gericht op het behouden of herstellen van de draagkracht-draaglast balans van de mantelzorger.