Psychiaters

Wij werken nauw samen met vaste psychiaters, zodat – indien gewenst – medicatie ingezet kan worden. Ook kunnen wij, waar nodig, hun expertise inroepen om de diagnostiek helderder te krijgen.

Anne Marie van Bentum

Mijn naam is Anne Marie van Bentum, 53 jaar, ik werk sinds 1990 in de psychiatrie en ben sedert 1 augustus 2000 volwassenen psychiater. Vanaf die tijd tot april 2016 heb ik  bij een grote GGZ instelling gewerkt, daarnaast werk ik vanaf 2005 in mijn vrijgevestigde praktijk.
Naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk werk ik ook al lange tijd samen met de (klinisch) psychologen en psychotherapeuten van de BOSgroep, deze werkzaamheden bestaan veelal uit meedenken ten behoeve van de juiste diagnose maar ook psychofarmaca behandelingen.

Mijn werkwijze is eclectisch: ik gebruik zowel elementen uit de cognitieve gedragstherapie, als de psychodynamische of systeemtheoretische psychotherapie. Waar nodig kunnen we ook psychofarmaca inzetten. De basis is vanuit een goede behandelrelatie samen zoeken naar de onderliggende factoren die de klacht(en) veroorzaken, onderzoeken welke invloed hechtingsstijlen en opvoedingspatronen hebben (gehad) in uw leven, op zoek naar uw veerkracht, de acceptatie vergroten of kijken en oefenen met datgene wat moet veranderen.